mercredi 14 octobre 2009

Desculţă

Sunt cioburi şi nori în calea mea, pe-un drum pavat minuţios de-un meşter anonim, a cărui singură preocupare este de a-mi croi mie drumuri miraculoase şi întortocheate către orizonturi îndepărtate. Nările mi se îmbată cu aroma biscuiţilor de casă pe care mama nu i-a făcut niciodată în zi de sărbătoare, iar tălpile sângerează mareic, în fluxuri şi refluxuri sacadate. În capătul zării, spre sfârşitul nesperat al zorilor, în singura zi din an când pot pretinde că sunt cine vreau să fiu, îţi zgârii chipul nebărbierit cu unghiile roase în minute de groaznică aşteptare. După ce voi fi săvârşit capodopera, caricatura perfectă a iubirii, pe chipul tău ce-a fost cândva şi el perfect, îmi voi lua zborul. Printre cioburi şi nori.

Rătăcesc spre soare.


Millenium - Fata sihastra

7 commentaires:

vert a dit…
Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.
vert a dit…

'Ratacesc spre soare.'
punct punct Si intreb vantul cat mai e pana la cer.Imi adie taios un raspuns pe care-l ascult eliberand fumul de la tigara de foi mult prea amara in concubinajul pal cu ceaiul de tei, in care am pus gutuie verde.Pierd timp,sau oricum,timpul ma pierde.Am fata plansa,lacrimi lipite de obraz.Vantul n-are sentimente.Nu-l intereseaza ce caut pe cer.Nu-i pasa ca eu cat soarele in tarziu Octombrie.Nu-i pasa ca vreau sa-l imblanzesc,sa adie usor si racoros,nu-l vreau taios,rece.Lui nu-i pasa.
Ma trimite spre Sud,ma impinge spre Sud si nu vede in mine decat un altul.Un alt strain,ca fata care rataceste desculta...
La patru si-un sfert din vieti am sa fiu acolo.Am sa fiu acolo asteptandu-te cu sandalele pe care le-ai uitat cand ai fugit...

day-dreamer a dit…

@vetrice: Mai frumos ca postul în sine.

GMV a dit…

Foarte frumoasa melodia!Cred ca acum o ascult a 10-a oara de cand am intrat pe bloul tau.

Iar postarea.. n-am cuvinte!

day-dreamer a dit…

@Mic: Poate că şi în tine sălăşluieşte ceva din "Fata sihastră"... de altfel, cui nu i-ar plăcea să rătăcească spre soare?

vert a dit…

Eh,doar ma lauzi...

day-dreamer a dit…

@vetrice: Ar trebui să ai acces la reacţiile pe care ceea ce scrii/spui/faci/taci le strâneşte în cei cărora li te adresezi, ca să poţi concluziona că-s doar laude. Cum nu ai, acordă-mi puţin credit. Şi crede-mă pe cuvânt.